بهترین نوع فیلتر هوا

اگر به دنبال تعویض فیلترهای تهویه مطبوع خود هستید، باید بدانید چند نوع فیلتر هوا در بازار وجود دارد، این پست همه چیزهایی را که در مورد انواع مختلف فیلترهای AC برای خانه شما باید بدانید را پوشش می دهد.

فیلتر هوا در سیستم HVAC چه کار می کند؟

عملکرد اصلی فیلترهای هوای HVAC حذف ذرات مضر از هوا در جریان عبور از سیستم است. این فیلتراسیون تضمین می کند که کیفیت هوای داخلی در حد مطلوب باشد. از این رو، آن ها جزء مهمی از تهویه مطبوع هستند.

چرا سردچال؟

تیم سردچال به تمامی کسب و کارها کمک می کند تا بیشتر دیده شوند، تمامی مشاغل می توانند با عضویت در باشگاه مشتریان سردچال و با ثبت آگهی و پست تبلیغاتی خدمات و محصولات خود را معرفی کنند.

رتبه بندی MERV چیست؟

برای اندازه گیری کارایی فیلترها، کارشناسان از حداقل ارزش گزارش کارایی (MERV) استفاده می کنند. MERV نموداری است که فیلترها را بر اساس توانایی آن ها در گرفتن ذرات رتبه بندی می کند. این امتیاز از 1 تا 16 متغیر است که امتیاز 16 به انواع فیلتر هوا با بهترین قابلیت فیلتر اعطا می شود. رتبه بندی MERV برای انواع مختلف فیلترها بسته به کیفیت و سازنده آن ها متفاوت است. همیشه روی بسته بندی ذکر شده است.

با این حال، انتخاب بالاترین رتبه MERV همیشه عاقلانه ترین تصمیم نیست. این فیلترها گران هستند و فیلتر شدن بیشتر می تواند منجر به مقاومت جریان هوای بیشتری شود. این مقاومت باعث فشار بر روی واحد تهویه مطبوع شما می شود و راندمان آن را در دراز مدت کاهش می دهد.

رتبه بندی MERV چیست؟

7نوع فیلتر هوای اصلی

تفاوت اصلی بین انواع فیلتر هوا توانایی آن ها در فیلتر کردن آلاینده های مختلف موجود در هوا است. این توانایی بستگی به نوع و چیدمان مواد مورد استفاده دارد. به عنوان مثال، مواد محکم بافته شده و لایه لایه بهتر از مواد نازک تر فیلتر می شوند. بنابراین، برای انتخاب مناسب ترین نوع فیلتر تهویه مطبوع برای خانه خود، باید بدانید که هر نوع فیلتر چقدر خوب عمل می کند.

هفت نوع اصلی فیلتر AC وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. دراین پست لیستی از همه انواع با رتبه بندی MERV مربوطه آن ها آمده است:

اکثر سیستم های تهویه مطبوع مسکونی دارای فیلترMERV 8 هستند که به طور پیش فرض نصب شده است. ارتقاء به فیلتر توصیه شدهMERV  13 باعث حذف ویروس ها به همراه سایر آلاینده ها می شود. بنابراین، منجر به کیفیت بهتر هوای داخلی می شود. اما همانطور که در بالا گفته شد، با یک متخصص HVAC مشورت کنید تا ببینید آیا سیستم شما می تواند فیلترMERV  13 را مدیریت کند یا خیر.

1. فیلترهای هوای Spun Glass یا فایبرگلاس  

این فیلترها که به عنوان فیلترهای صفحه تخت نیز شناخته می شوند، از رشته های Spun Glass تشکیل شده اند که به هم چسبیده و توسط یک شبکه فلزی تقویت شده اند. الیاف شیشه عمدتاً فایبرگلاس هستند. این فیلترها به دلیل مقرون به صرفه بودن یکی از انواع رایج فیلتر هوای HVAC هستند.

علیرغم این محبوبیت، این فیلترها برای کیفیت هوای داخلی کار زیادی نمی کنند. آن ها فقط می توانند حدود 20 درصد از ذرات با اندازه 3.0 تا 10.0 میکرون را فیلتر کنند. ذرات در این اندازه فقط شامل گرد و غبار، الیاف فرش و گرده هستند.

مزایا: فیلترهای Spun Glass ارزان ترین گزینه هستند. آن ها برای کسانی مناسب هستند که فقط به دنبال دور نگه داشتن زباله ها از خانه های خود هستند، مانند پرز یا گرد و غبار.

معایب: از آنجایی که این فیلترها نمی توانند ذرات کوچکتر را جذب کنند، در تصفیه هوا خوب نیستند. آن ها همچنین می توانند به راحتی مسدود شوند و نیاز به نگهداری و تعویض منظم دارند.

فیلترهای هوای Spun Glass یا فایبرگلاس

2. فیلترهای پلیسه دار (Pleated)

فیلترهای پلیسه دار از یک محیط پارچه ای ساخته شده از پلی استر یا پنبه تشکیل شده است. این مواد به صورت چین‌هایی مرتب می‌شوند تا سطح فیلتر را افزایش دهند. بنابراین فیلترهایی که چین های بیشتری دارند نسبت به فیلترهای با چین کمتر موثرتر هستند.

این فیلترها کمی گران تر از فیلترهای فایبرگلاس هستند. اما در برابر آلاینده ها نیز موثرتر هستند. آن ها حتی آلاینده های کوچکتر هوا مانند گرده، شوره حیوانات خانگی و هاگ های کپک را جذب می کنند. فیلترهای پلیسه دار در دو نوع قابل استفاده مجدد و یکبار مصرف موجود هستند.

مزایا: پلیسه ها سطح بیشتری را به این فیلترها اضافه می کنند و عملکرد بهتری دارند. آن ها همچنین دوام بیشتری خواهند داشت و گاهی اوقات قابل بازیافت هستند.

معایب: این فیلترها گران تر از سایر انواع فیلترهای AC هستند. فیلترهایی با چین های بیشتر نیز ممکن است جریان هوا را محدود کنند.

فیلترهای پلیسه دار (Pleated)

3. فیلترهای HEPA

فیلترهای هوای ذرات ریز با راندمان بالا (HEPA) یکی از کارآمدترین فیلترهای HVAC هستند. آن ها می توانند تا 99.97 درصد از آلاینده های موجود در هوا و آلرژن های موجود در خانه شما را از بین ببرند، از جمله گرد و غبار، کپک، گرده، شوره حیوانات خانگی، ویروس ها، ذرات دود و باکتری ها.

با توجه به کارایی بالای این فیلترها، در بین افرادی که حساسیت به کولر گازی یا سایر مشکلات تنفسی دارند، بسیار محبوب هستند. با این حال، این فیلترها گران تر از فیلترهای فایبرگلاس و پلیسه دار هستند.

مزایا: فیلترهای HEPA در برابر ذرات آلاینده بزرگ و کوچک بسیار موثر هستند. از آنجایی که فیلترها فقط هر چند سال یکبار نیاز به تعویض دارند، در دراز مدت بسیار مقرون به صرفه هستند.

معایب: ذرات کوچکتر مانند دود یا گازها همچنان می توانند از فیلتر عبور کنند. این فیلترها در مقایسه با انواع دیگر فیلترهای هوا بسیار گران هستند. همچنین، توانایی فیلتر بالای آن ها ممکن است جریان هوا را محدود کند و باعث کاهش راندمان سیستم HVAC شما شود.

فیلترهای HEPA

4. فیلترهای نور UV

فیلترهای نور UV باکتری ها و ویروس ها را با نور UV با طول موج کوتاه از بین می برند. تابش میکروب کش ناشی از لامپ UV در این فیلترها، هوا را هنگام عبور ضد عفونی می کند. این ها همچنین برای از بین بردن میکروارگانیسم های مضر مانند هاگ های کپک عالی هستند.

با این حال، آن ها نقطه ضعف هایی دارند، اول، فیلترهای UV می توانند به طور بالقوه مولکول های اکسیژن را به مولکول های ازن تبدیل کنند. در مقادیر کم، ازن می تواند نگرانی های جزئی سلامتی مانند سرفه و درد قفسه سینه داشته باشد. در مقادیر قابل توجه تر، می تواند آسم و سایر بیماری های تنفسی را بدتر کند.

ثانیا، در حالی که فیلترهای نور UV باکتری ها و ویروس ها را از هوا حذف می کنند، اما در برابر آلاینده هایی مانند گرد و غبار عمل نمی کنند. در نتیجه، این فیلترها معمولاً بخشی از مکانیزم فیلتراسیون پیشرفته‌تر مانند فیلترهای HEPA هستند.

مزایا: فیلترهای نور فرابنفش میکروب های بیماری زا و آلاینده های موجود در داخل خانه را از بین می برند.

معایب: این فیلترها در برابر آلاینده ها و آلرژن ها مانند گرد و غبار، دود بی اثر هستند. آن ها همچنین در مقایسه با سایر انواع فیلتر هوا نسبتاً گران هستند.

فیلترهای نور UV

5. فیلترهای الکترواستاتیک

این فیلترها با استفاده از مخلوطی از الیاف پنبه و کاغذ الکتریسیته ساکن ایجاد می کنند. این استاتیک سپس به عنوان یک آهنربا عمل می کند و آلاینده ها را در صفحه فیلتر به دام می اندازد. از آنجایی که این کار از انتشار آلرژن ها در خانه شما جلوگیری می کند، فیلترهای الکترواستاتیک برای افرادی که آلرژی دارند ایده آل هستند.

فیلترهای الکترواستاتیک اغلب دارای فیلتر کربنی برای بهبود کارایی هستند. این نوع فیلتر AC می تواند صفحه تخت یا چین دار باشد. آن ها همچنین در دو نوع قابل شست و شو و یکبار مصرف عرضه می شوند.

مزایا: فیلترهای الکترواستاتیک مقرون به صرفه هستند. آن ها های قابل استفاده مجدد هستند که می تواند هزینه ها را حتی بیشتر کاهش دهد.

معایب: در حالی که این فیلترها در برابر ذرات کوچک تر موثر هستند، نمی توانند ذرات بزرگتر مانند اسپورهای کپک یا گرد و غبار را به دام بیندازند.

6. فیلترهای قابل شست و شو

انواع فیلتر هوای تهویه مطبوع قابل شست و شو نیز به شکل های تخت و چین دار موجود می باشد. آن ها هزینه بیشتری نسبت به فیلترهای یکبار مصرف دارند، اما در دراز مدت باعث صرفه جویی بیشتری می شوند. همچنین، آن ها نسبت به همتایان یکبار مصرف خود سازگارتر با محیط زیست هستند.

برای تمیز کردن این فیلترها باید آن ها را با جاروبرقی تمیز کنید یا آبکشی کنید تا هرگونه کثیفی و ناخالصی از بین برود. اطمینان از خشک شدن کامل فیلترها قبل از نصب مجدد، ضروری است. استفاده از فیلترهای مرطوب می تواند منجر به ایجاد کپک و باکتری شود که کیفیت هوای داخل خانه را پایین می آورد.

مزایا: فیلترهای قابل شست و شو یک گزینه مقرون به صرفه هستند که برای محیط زیست نیز مفید هستند.

معایب: این فیلترها برای حفظ کارایی خود نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند. آن ها نمی توانند در برابر بوها کمک کنند و فقط برای گرد و غبار و آلاینده های مشابه کار می کنند.

فیلترهای قابل شست و شو

7. فیلترهای Media

فیلترهای مدیا از یک ماده کاغذ مانند تشکیل شده اند که در داخل یک کابینت فلزی به صورت چین خورده قرار گرفته است. در حالی که پهنای فیلتر بیشتر از شش اینچ (15 سانتی متر) نیست، مواد چین دار در صورت باز شدن می توانند 75 فوت مربع (7 متر مربع) را پوشش دهند. این افزایش سطح، فیلترهای مدیا را هفت برابر موثرتر از انواع فیلتر هوای استاندارد می کند.

مساحت سطح بالا همچنین باعث طول عمر طولانی فیلترهای رسانه ای می شود. این فیلترها بسته به شرایط محیطی تا 2 سال عمر می کنند. کارشناسان توصیه می کنند که افرادی که در مناطق صنعتی یا دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، فیلترهای مدیا را به جای سایر انواع فیلترهای AC انتخاب کنند.

مزایا: فیلترهای مدیا تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارند زیرا شما فقط باید یک یا دو بار در سال آن ها را تغییر دهید. آن ها بسیار مؤثر هستند و بیشتر آلاینده ها را در چین های خود به دام می اندازند.

معایب: این فیلترها برای نصب به یک متخصص نیاز دارند، بنابراین آن ها مانند سایر انواع فیلترهای AC راه حلی برای DIY نیستند. آن ها بوها را فیلتر نمی کنند.

چگونه می توان بین انواع مختلف فیلتر هوا مناسب ترین را انتخاب کرد؟

چندین فاکتور وجود دارد که باید هنگام انتخاب بین انواع مختلف فیلتر AC در نظر بگیرید:

چگونه می توان بین انواع مختلف فیلتر هوا مناسب ترین را انتخاب کرد؟

به عنوان مثال، افراد مبتلا به آلرژی، آسم یا سایر بیماری های ریوی باید فیلترهایی با رتبه MERV بالاتر دریافت کنند. همچنین، اگر حیوانات خانگی دارید، با افراد سیگاری زندگی می‌کنید، یا اغلب درها و پنجره‌های خود را باز می‌گذارید، فیلتری با امتیاز بالاتر بهتر است.

اما افرادی که برای زندگی در محیط‌های پاک‌تر اهمیت چندانی برای کیفیت هوای برتر ندارند و فقط می‌خواهند زباله‌ها را مسدود کنند، می‌توانند فیلترهای ارزان‌تر خریداری کنند. فیلترهایی با رتبه بندی MERV بسیار بالا برای بیمارستان ها، سالن های سیگار کشیدن و واحدهای مراقبت از بیماران مناسب هستند.

جمع بندی:

انتخاب بین انواع مختلف فیلتر هوای HVAC می تواند بسیار گیج کننده باشد. بازار مملو از انواع فیلترهای AC با عملکردهای مختلف است. بنابراین، ضروری است که الزامات خانه و توصیه های MERV را در نظر داشته باشید.

به عنوان مثال، اگر ساکنان خانه شما آلرژی دارند، فیلتری با رتبه بندی MERV بالاتر انتخاب کنید. اما، از آنجایی که همه سیستم‌ها نمی‌توانند این فیلترها را مدیریت کنند، بررسی سازگاری از قبل ضروری است. نصب فیلتری با رتبه MERV که خیلی زیاد است باعث فشار بر دستگاه شما می شود. که بیش از حد آن می تواند طول عمر و کارایی بلند مدت دستگاه شما را کاهش دهد.

به عنوان یک قانون کلی، توصیه می شود فیلترهای AC خود را بعد از هر 250 ساعت استفاده تمیز کنید. در حالی که این تمیز کردن ضروری است، اغلب ممکن است از لیست کارهای شما خارج شود. توصیه می‌کنیم از ترموستات‌های هوشمند یا کنترل‌کننده‌های AC هوشمند استفاده کنید که در زمان تمیز کردن بعدی یادآوری ارسال می‌کنند.



clickMe برای سفارش تبلیغات کلیک کنید...