پنج کاربرد مهم اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی
تاکنون اینترنت اشیاء صنعتی (IoT) بسیاری از صنایع را تغییر داده است و صنعت کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست. تا پایان سال 2018، بازار کشاورزی متصل در سطح جهان 1.8 میلیارد دلار بود و این تغییر هنوز متوقف نشده است. پیش بینی می شود تا سال 2023 با نرخ رشد ترکیبی (CAGR) 19.3 درصد به 4.3 میلیارد دلار برسد.
فناوری اینترنت اشیا به پوشیدنی های هوشمند، دستگاه های متصل، ماشین های خودکار و خودروهای بدون راننده پی برده است. با این حال، در کشاورزی، اینترنت اشیا بیشترین تأثیر را به همراه داشته است.
آمارهای اخیر نشان می دهد که جمعیت جهان تا سال 2050 به 9.6 میلیارد نفر می رسد. و برای تغذیه این جمعیت عظیم، صنعت کشاورزی ملزم به پذیرش اینترنت اشیا است. در میان چالش هایی مانند شرایط آب و هوایی شدید، تغییرات آب و هوایی، تأثیرات زیست محیطی، اینترنت اشیا این چالش ها را از بین می برد و به ما کمک می کند تا تقاضای غذای بیشتر را برآورده کنیم.
در سراسر جهان، نوآوری های مکانیکی مانند تراکتورها و ماشین های برداشت در اواخر قرن بیستم رخ داد و به عملیات کشاورزی وارد شد. و صنعت کشاورزی به دلیل تقاضای فزاینده برای غذا به شدت بر ایده های نوآورانه متکی است.
اینترنت اشیا صنعتی محرک افزایش تولید محصولات کشاورزی با هزینه کمتر بوده است. در چند سال آینده، استفاده از راه حل های هوشمند با استفاده از اینترنت اشیا در عملیات کشاورزی افزایش می یابد. در واقع، تعداد کمی از گزارش های اخیر نشان می دهد که نصب دستگاه اینترنت اشیاء دارای رشد سالانه 20 درصدی در صنعت کشاورزی است. و نه دستگاههای متصل (کشاورزی) از 13 میلیون در سال 2014 به 225 میلیون دستگاه تا سال 2024 افزایش می یابد.
به دلیل نبود زیرساخت شبکه ارتباطی ثابت و قابل اعتماد، ارائه دهنده راه حل های اینترنت اشیا و همچنین صاحبان مشاغل در مناطق دور افتاده یا کمتر توسعه یافته با چالش های اجرایی روبرو شده اند. اما، بسیاری از ارائه دهندگان شبکه با معرفی اتصال ماهواره ای و افزایش شبکه های تلفن همراه این امکان را فراهم می کنند.
چگونه اینترنت اشیاء در کشاورزی جای پای خود را گرفت؟
مدت زیادی نیست که سنسورها در عملیات کشاورزی معرفی شده اند. اما مشکل روش سنتی استفاده از فناوری سنسور این بود که ما نتوانستیم داده های زنده را از سنسورها دریافت کنیم. سنسورها برای وارد کردن داده ها به حافظه متصل خود استفاده می کردند و بعداً ما توانستیم از آنها استفاده کنیم.
با معرفی IoT صنعتی در کشاورزی ، از حسگرهای بسیار پیشرفته تری استفاده می شود. سنسورها اکنون از طریق شبکه تلفن همراه/ماهواره به ابر متصل می شوند. که به ما امکان می دهد داده های زمان واقعی سنسورها را بدانیم و تصمیم گیری را موثر کنیم.
کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی به کشاورزان کمک کرده است تا سطح مخازن آب را در زمان واقعی رصد کنند که این امر باعث کارآیی بیشتر فرآیند آبیاری می شود. پیشرفت فناوری اینترنت اشیاء در عملیات کشاورزی استفاده از حسگرها را در هر مرحله از فرآیند کشاورزی مانند زمان و منابع لازم برای تبدیل یک سبزی کاملاً رشد به ارمغان آورده است.
اینترنت اشیاء در کشاورزی به عنوان موج دوم انقلاب سبز ظاهر شده است. مزایایی که کشاورزان با تطبیق اینترنت اشیا به دست می آورند دو برابر است. با بهبود تصمیم گیری کشاورزان با داده های دقیق، کشاورزان به کاهش هزینه های خود و افزایش همزمان محصول کمک کرده اند.
کاربرد اینترنت اشیاء در کشاورزی
کشاورزی هوشمند یک سیستم پیشرفته و موثر برای انجام کشاورزی و پرورش مواد غذایی به صورت پایدار است. این یک برنامه کاربردی برای پیاده سازی دستگاه های متصل و فناوری های نوآورانه در کشاورزی است. کشاورزی هوشمند عمدتا به اینترنت اشیا بستگی دارد بنابراین نیاز به کار فیزیکی کشاورزان را از بین می برد و در نتیجه بهره وری را از هر طریق ممکن افزایش می دهد.با توجه به گرایش های اخیر کشاورزی به اینترنت اشیاء مزایای عظیمی مانند استفاده بهینه از آب، بهینه سازی ورودی ها و موارد دیگر را به همراه داشته است. آنچه تفاوت ایجاد کرد مزایای عظیمی بود که طی روزهای اخیر به یک انقلاب کشاورزی تبدیل شده است.
مزایای استفاده از اینترنت اشیا
کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا با نظارت برزمین کشاورزی در زمان واقعی، کل سیستم کشاورزی را بهبود می بخشد. اینترنت اشیاء در کشاورزی با کمک سنسورها و قابلیت اتصال، نه تنها در زمان کشاورزان صرفه جویی کرده است، بلکه استفاده بی رویه از منابع مانند آب و برق را نیز کاهش داده است. این فاکتورهای مختلف مانند رطوبت، دما، خاک و غیره را تحت کنترل قرار می دهد و یک مشاهده بلادرنگ را در زمان واقعی ارائه می دهد.
1- شرایط آب و هوایی
آب و هوا نقش بسیار مهمی در کشاورزی دارد. و داشتن اطلاعات نادرست در مورد آب و هوا، کمیت و کیفیت تولید محصول را به شدت خراب می کند. اما راه حل های اینترنت اشیا به شما امکان می دهد شرایط آب و هوایی زمان واقعی را بدانید. سنسورها در داخل و خارج از زمین های کشاورزی قرار داده شده اند. آنها داده هایی را از محیط جمع آوری می کنند که برای انتخاب محصولات مناسب که می توانند در شرایط آب و هوایی خاص رشد و نگهداری کنند، مورد استفاده قرار می گیرد. کل اکوسیستم اینترنت اشیا از سنسورهایی تشکیل شده است که می توانند شرایط آب و هوایی در زمان واقعی مانند رطوبت، بارندگی، دما و موارد دیگر را با دقت تشخیص دهند. تعداد بیشماری سنسور برای تشخیص همه این پارامترها و پیکربندی متناسب با نیازهای کشاورزی هوشمند شما وجود دارد. این سنسورها وضعیت محصولات زراعی و آب و هوای اطراف آنها را کنترل می کنند. در صورت مشاهده هرگونه شرایط جوی مزاحم، هشدار ارسال می شود. آنچه حذف می شود نیاز به حضور فیزیکی در شرایط آب و هوایی مزاحم است که در نهایت بهره وری را افزایش می دهد و به کشاورزان کمک می کند تا مزایای بیشتری را از کشاورزی به دست آورند.
2- کشاورزی دقیق
کشاورزی دقیق/کشاورزی دقیق یکی از معروف ترین کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی است. این امر با درک کاربردهای کشاورزی هوشمند مانند نظارت بر دام، ردیابی وسایل نقلیه، مشاهده میدانی، و نظارت بر موجودی عملکرد کشاورزی را دقیق تر کنترل می کند. هدف از کشاورزی دقیق تجزیه و تحلیل داده های تولید شده از طریق حسگرها و واکنش مناسب است. کشاورزی دقیق به کشاورزان کمک می کند تا با کمک سنسورها داده تولید کرده و آن اطلاعات را برای تصمیم گیری سریع و هوشمند تجزیه و تحلیل کنند. تکنیک های متعدد کشاورزی دقیق مانند مدیریت آبیاری، مدیریت دام، ردیابی وسایل نقلیه و بسیاری دیگر وجود دارد که در افزایش کارایی و اثر بخشی نقش حیاتی دارند. با کمک کشاورزی دقیق، می توانید شرایط خاک و سایر پارامترهای مرتبط را تجزیه و تحلیل کنید تا راندمان عملیاتی را افزایش دهید. نه تنها این، شما همچنین می توانید شرایط کار در زمان واقعی دستگاه های متصل را برای تشخیص سطح آب و مواد مغذی تشخیص دهید.
3- گلخانه هوشمند
برای هوشمندسازی گلخانه های ما، اینترنت اشیا ایستگاه های آب و هوایی را قادر ساخته است تا به طور خودکار شرایط آب و هوایی را با توجه به مجموعه ای از دستورالعمل ها تنظیم کنند. تصویب IoT در گلخانه ها دخالت انسان را حذف کرده است، بنابراین کل فرآیند را مقرون به صرفه می کند و همزمان دقت را افزایش می دهد. به عنوان مثال، استفاده از حسگرهای اینترنت اشیا با انرژی خورشیدی باعث ایجاد گلخانه های مدرن و ارزان می شود. این سنسورها داده های زمان واقعی را جمع آوری و منتقل می کنند که به نظارت دقیق وضعیت گلخانه در زمان واقعی کمک می کند. با استفاده از حسگرها می توان مصرف آب و وضعیت گلخانه را از طریق ایمیل یا هشدارهای پیامکی کنترل کرد. آبیاری خودکار و هوشمند با کمک IoT انجام می شود. این سنسورها به ارائه اطلاعات در مورد فشار، رطوبت، دما و میزان نور کمک می کنند.
4- تجزیه و تحلیل داده ها
سیستم پایگاه داده معمولی ذخیره کافی برای داده های جمع آوری شده از حسگرهای اینترنت اشیا ندارد. ذخیره سازی داده های مبتنی بر ابر و یک پلت فرم اینترنت اشیاء از انتها نقش مهمی در سیستم کشاورزی هوشمند ایفا می کند. تخمین زده می شود که این سیستم ها نقش مهمی را ایفا کنند تا بتوان فعالیت های بهتری را انجام داد. در دنیای اینترنت اشیا، سنسورها منبع اصلی جمع آوری داده ها در مقیاس بزرگ هستند. داده ها با استفاده از ابزارهای تحلیلی تجزیه و تحلیل شده و به اطلاعات معنی دار تبدیل می شوند. تجزیه و تحلیل داده ها در تجزیه و تحلیل شرایط آب و هوایی ، شرایط دام و شرایط محصول کمک می کند. داده های جمع آوری شده از نوآوری های تکنولوژیکی استفاده می کند و بنابراین تصمیمات بهتری می گیرد. با کمک دستگاه های IoT، می توانید با برداشتن داده ها از حسگرها ، وضعیت زمان واقعی محصولات را بشناسید. با استفاده از تجزیه و تحلیل و پیش بینی، شما می توانید بینشی برای تصمیم گیری بهتر در مورد برداشت داشته باشید. تجزیه و تحلیل روند به کشاورزان کمک می کند تا شرایط آب و هوایی آینده و برداشت محصولات را بشناسند. اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی به کشاورزان کمک کرده است تا کیفیت محصولات و حاصلخیزی زمین را حفظ کرده و در نتیجه حجم و کیفیت محصول را افزایش دهند.
5- هواپیماهای بدون سرنشین کشاورزی
پیشرفت های تکنولوژیکی تقریباً عملیات کشاورزی را متحول کرده است و معرفی هواپیماهای بدون سرنشین کشاورزی اختلال دائمی است. هواپیماهای بدون سرنشین زمینی و هوایی برای ارزیابی سلامت محصول، نظارت بر محصول، کاشت، سم پاشی و تجزیه و تحلیل صحرایی مورد استفاده قرار می گیرند. با استراتژی و برنامه ریزی مناسب بر اساس داده های زمان واقعی، فناوری هواپیماهای بدون سرنشین به صنعت کشاورزی رونق و پیشرفت زیادی داده است. هواپیماهای بدون سرنشین با حسگرهای حرارتی یا چند طیفی مناطقی را که نیاز به تغییر در آبیاری دارند، شناسایی می کنند. هنگامی که محصولات شروع به رشد می کنند، حسگرها سلامت آنها را نشان می دهند و شاخص پوشش گیاهی آنها را محاسبه می کنند. سرانجام هواپیماهای بدون سرنشین هوشمند تأثیرات زیست محیطی را کاهش داده اند. نتایج بدست آمده به گونه ای است که کاهش عظیم و میزان شیمیایی بسیار کمتری به آب های زیرزمینی رسیده است.
نتیجه
کشاورزی فعال با اینترنت اشیا به پیاده سازی راه حل های تکنولوژیکی مدرن کمک کرده است. این به کاهش شکاف بین تولید و عملکرد کمی کمک کرده است. داده های دریافت شده با وارد کردن اطلاعات از حسگرهای متعدد، عملکرد سریع و آسیب کمتر به محصولات را تضمین می کند. با پایان بدون درز عملیات هوشمند و بهبود فرایندهای تجاری، محصولات سریعتر پردازش می شوند و در سریع ترین زمان ممکن به سوپرمارکت ها می رسند.