شش دلیل رایج برای خرابی موتورهای الکتریکی
موتورهای الکتریکی بخش ضروری یک صنعت هستند و کاربردها و سیستم های متعددی به آنها بستگی دارد. اگر به خوبی نگهداری شوند، عمر طولانی خواهند داشت. با این حال، هر گونه شکست منجر به زیان بزرگی برای سازمان خواهد شد. آنها را به طور منظم بازرسی کنید و اطمینان حاصل کنید که فعالیت های تعمیر و نگهداری به صورت دوره ای انجام می شود. در ادامه این پست به دلایل خرابی موتور های الکتریکی پرداخته و راهکارهایی برای جلوگیری از آن ارائه می دهیم.
دلایل خرابی موتور الکتریکی
علاوه بر اینکه موتور الکتریکی نو یا کار کرده باشد، دلایل بسیاری می تواند وجود داشته باشد که ممکن است باعث از کار افتادن موتور الکتریکی شود.تمامی موتور های الکتریکی دارای عمر مفید از قبل تعیین شده ای می باشند ،در بهترین حالت عمر مفید الکتروموتور ها حدود 30 تا 40 هزار ساعت می باشد.این مورد را باید مدنظر داشت که مقدار طول عمر بسته به نمصرف و نگهداری درست است ، بدون سرویس و نگهداری مناسب و به موقع ، عمر آن کاهش می یابد. به طور کلی دلایل خرابی موتور های الکترونیکی به شش مورد دسته بندی می شوند:
1- گرمای بیش از حد و درجه حرارت بالا
اگر موتورها به هر دلیلی بیش از حد گرم شوند، ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد شود. گرمای بیش از حد ممکن است زمانی رخ دهد که یک موتور الکتریکی مجبور به کار در یک محیط با دمای بالا شود، زیرا باعث می شود سرعت انتقال گرما با سرعت قابل توجهی کاهش یابد. یک سیستم خنک کننده و تهویه مناسب باید در مناطقی که موتورها کار می کنند وجود داشته باشد. اگر سیستم خنک کننده از کار بیفتد، سیستم تهویه به عنوان پشتیبان عمل می کند.هر موتور الکتریکی دارای دمای طراحی است و اگر با مقدار بد روشن شود، در شرایط بسیار گرمتر از دمای طراحی شروع به کار می کند. برای جلوگیری از گرمای بیش از حد، موتورها باید با مقادیر جریان ایده آل مطابقت داشته باشند. برای کاهش آسیب های ناشی از گرمای بیش از حد، گرمای دفع شده را بررسی کنید.
2- کثیفی و آلودگی
کثیفی یکی از مهمترین منابعی است که باعث آسیب به موتور الکتریکی می شود. آلاینده ها می توانند با مسدود کردن فن خنک کننده که باعث افزایش دمای موتور می شود به موتور آسیب برساند. کثیفی همچنین می تواند بر ارزش عایق عایق سیم پیچ در صورت نشستن روی سیم پیچ موتور تأثیر بگذارد. برای محافظت از موتورها در برابر کثیفی - به عنوان مثال با وسایل محافظ، باید اقدامات مناسب انجام شود. اگر آلاینده ها و آلاینده های موجود در هوا با رطوبت ترکیب شوند، می توانند مواد بسیار خورنده ای ایجاد کنند که عمر موتور را کوتاه می کند.
3- اضافه جریان
در شرایط کاری خاص، برخی از دستگاه های الکتریکی یا ماشین آلات مستعمل شروع به کشیدن جریان بیشتر از ظرفیت کلی خود می کنند. این رویداد معمولاً کاملاً غیرقابل پیشبینی است، بسیار ناگهانی اتفاق میافتد و موتور را به شکل قابل توجهی تحت تأثیر قرار میدهد. برای جلوگیری از جریان بیش از حد، دستگاه هایی را نصب کنید که می توانند از آن جلوگیری کنند. این دستگاهها معمولاً در مدارها سیمکشی میشوند و به طور خودکار جریان اضافی را که در مدار میگذرد، قطع میکنند.
4- رطوبت
رطوبت به طور قابل توجهی بر عملکرد موتورهای الکتریکی تأثیر می گذارد. این عوامل به خوردگی شفت موتور، روتورها و یاتاقان ها کمک می کنند. رطوبت حتی ممکن است منجر به شکست عایق شود. اطمینان حاصل کنید که موجودی موتور همیشه خشک نگه داشته می شود.اگر موتورها برای مدت طولانی غیر فعال بمانند، باید گرم نگه داشته شوند. عدم انجام این کار باعث می شود که موتورها نزدیک دمای نقطه شبنم افت کنند و در معرض خطرات مختلفی قرار بگیرند که ناشی از ترکیب رطوبت و کثیفی است. علاوه بر این، رطوبت نسبی زیر 80 درصد حتی در هنگام کار باید حفظ شود. این به کاهش خطر خوردگی و آسیب کمک می کند و طول عمر موتور شما را افزایش می دهد.
5- ارتعاشات
لرزش ها می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، یکی از آنها ناهماهنگی موتور است. خوردگی قطعات مختلف در تجهیزات دست دوم نیز می تواند باعث لرزش موتور شود. برای از بین بردن این موضوع، تراز موتور باید بررسی شود.
6- روانکاری
موتورها را به درستی روغن کاری کنید زیرا روغن کاری بیش از حد یا روغن کاری کم باعث آسیب مساوی به موتورها می شود. بسیار مهم است که بدانید دقیقا چه مقدار روان کننده و از کدام روان کننده استفاده کنید. فرکانس روغن کاری و آلاینده های احتمالی که موتورها می توانند در معرض آن قرار گیرند را در نظر بگیرید. اگر مواد مختلف با هم مخلوط می شوند، می توانید جدا از قوام، ویسکوزیته و سایر عوامل، مقاومت ضد سایش و اکسیداسیون را انتخاب کنید.اگر موتور به درستی نگهداری شود، می توان از بسیاری از خرابی ها جلوگیری کرد.