روش‌های عایق کاری جداره‌های سردخانه

عایق‌های حرارتی متداولی که امروزه به منظور کاهش هدایت حرارتی در جداره‌ها استفاده می‌شوند عبارتند از:

1- چوب پنبه

2- پشم شیشه

3- فراورده‌های پتروشیمی همچون پلی اورتان و پولی استیرن

این عایق‌ها به دو شیوه‌ی سنتی و جدید در جداره‌ی سردخانه‌ها به کار می‌روند. در روش سنتی عایق‌های حرارتی نظیر پانل‌های چوبی به وسیله پوشش‌هایی فلزی همچون آلومینیم روکش می‌شوند. به این ترتیب از استحکام بیش‌تری برخوردار شده و افزون بر آن از ساییدگی آن‌ها جلوگیری می‌شود. حد فاصل پانل‌ها هم از مواد عایق و درزگیر پر می‌شود. در نهایت لایه‌ی ایجاد شده روی مصالح ساختمانی نصب می‌شود.

در روش جدید عایق‌هایی همچون پلی‌اورتان در داخل پوشش پلاستیکی قرار گرفته و به صورت یک فوم درمی‌آیند. لبه‌های این پانل‌های مرکب ایجاد شده به شکل زبانه و فاق به خوبی در داخل هم کلاف شده و هم را می‌پوشانند(بدون درز). نصب این گونه سازه‌ها (ساندویچ پانل) بسیار آسان و سریع است. همچنین از این سازه‌ها در دیوارها و سقف سردخانه‌ها استفاده می‌شود. پانل‌های سقفی از این نوع بر روی تیرآهن‌ها قرار می‌گیرند. مقاومت حرارتی این گونه سازه‌های جدید در جدول زیر با توجه به ضخامت آن‌ها درج شده است.

جدول

در بحث کاهش انتقال حرارت در جداره‌ها، می‌توان از فاصله‌های هوایی به عنوان عایق استفاده کرد.  فاصله‌ی هوایی مذکور با هوای بیرون در ارتباط بوده و تهویه می‌شود. این فاصله‌ی هوایی افزون بر این که موجب کاهش انتقال حرارت در جداره می‌شود، در جلوگیری از نفوذ رطوبت از فضای خارجی به داخل سردخانه موثر است. فشار جزئی بخارآب در فضای داخل سردخانه کمتر از این فشار در محیط بیرون است، بنابراین مقداری بخارآب به داخل نفوذ خواهد کرد.

ساندویچ پانل

بخار آبی که به جداره‌ی داخلی نفوذ کرده، در اثر سرمای موجود در سردخانه به مایع و حتی جامد تبدیل می‌شود. وجود آب و یخ که رساناهای حرارتی خوبی هستند، موجب از بین بردن بتن و دیگر مصالح موجود در جداره هم می‌شوند. علاوه بر آن، ویژگی مواد عایق موجود در جداره‌ی داخلی بر اثر وجود آب مایع و یخ تا حدود زیادی کاهش یافته و حتی از بین می‌رود. برای جلوگیری از رطوبت می‌توان از قیرگونی در جداره‌ها استفاده کرد.

وضعیت طراحی و انتخاب مصالح و مواد عایق برای کف سردخانه، با دیواره‌های جانی و سقف متفاوت است. اگر جنس کف سردخانه از بتن خالص باشد، بر اثر ایجاد برفک در کف و نفوذ رطوبت، بتن به سادگی ترک خورده و از بین می‌رود. افزون بر آن، وجود برفک روی کف موجب سر شدن آن می‌شود. بنابراین اغلب برای کف سردخانه از چوب استفاده می‌شود. همچنین برای جلوگیری از یخ زدگی کف سردخانه‌ها، افزون بر استفاده از عایق‌های حرارتی همچون پلی اورتان، زیر کف در مواقع ضروری به وسیله هوای گرم یا کویل‌های الکتریکی گرم می‌شود.



clickMe برای سفارش تبلیغات کلیک کنید...