استاکر چیست و انواع آن کدام است؟
استاکر وسیلهای برای حمل و جابجایی پالتها تا ارتفاع مورد نظر در انبار و سردخانه است. انواع مختلفی از استاکر وجود دارد که برای کاربردهای مختلف مناسب هستند. در این پست هر یک از آنها را شرح خواهیم داد.استاکرها میتوانند دستی یا برقی باشند. آنها معمولاً برای حمل و بلند کردن پالتها در مواردی که لیفتراک لازم نیست مورد استفاده قرار میگیرند. برای مثال در فروشگاهها، انبارهای کوچک، و بخشهای ویژه انبار یا به عنوان جایگزینی برای لیفتراکهای گران قیمت کاربرد دارند.این ماشین آلات برای اقلام با ظرفیت کم که در کمتر از 5 ساعت در روز در یک انبار یا هر مکان حمل میشوند مناسب هستند. آنها به دلیل داشتن چرخهای کوچک بیشتر مناسب استفاده در محیط داخلی هستند و توصیه میشود که فقط در کفهای بتونی مسطح استفاده شوند، اما با نیازهای تخصصی مانند چرخهای بزرگتر میتوان آنها را از کارخانه سفارش داد.
انواع استاکرها
انواع مختلفی از استاکرها وجود دارد که هرکدام برای کاربردهای مختلف مناسب هستند. در زیر توضیحات اساسی در مورد هریک از انواع مختلف آورده شده است. اصلیترین وجه تمایز هر نوع استاکر نحوه توزیع بار است: یا با چنگال جلو، یا با چنگال پهن جلویی و یا با وزن متعادل.
1- استاکر دستی پهن
این استاکر از متداول ترین نوع استاکرها میباشد. آنها برای تقسیم وزن از چنگالهای پهن کناری استفاده میکنند. چنگالها به آنها اجازه میدهد تا به پالت نزدیکتر شود، بدون این که به فضای زیادی نیاز داشته باشد. آنها معمولاً برای انجام کارهای با درجه سختی پایین و متوسط استفاده میشوند؛ مانند فروشگاهها یا انبارهای کوچک. چنگالهای پهن همچنین هنگام استفاده از چیدمان کف، امکان چسباندن پالت نزدیکتر را فراهم میکند. قفسهبندی باید به گونهای باشد که چنگالها بتوانند در اطراف یا زیر تکیهگاههای تیرچه حرکت کنند. ارتفاع بلند کردن از 2642 میلیمتر شروع میشود و تا 4826 میلی متر میرسد.
2- استاکر ریچ
این استاکرها از لحاظ طراحی بسیار شیه استاکر دستی پهن هستند اما دارای دکل قیچی پانتوگراف میباشند. این دکل قادر است بارها را از بدنه استاکر دور کند. آنها معمولاً در بارگیری تریلر، وساییل نقلیه و کامیون مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین میتوان آنها را برای کارهای با درجه سختی متوسط استفاده کرد. ارتفاع بلند کردن آن از 2565 میلیمتر تا 4547 میلیمتر است.
3- استاکر راندنی
استاکرهای سوار شدنی از نظر طراحی بسیار شبیه استاکرهای استاندارد هستند اما از یک پلتفرم و کنترلهای ویژهای برخوردار است که به اپراتور امکان سوار شدن بر روی استاکر را میدهد. یکی از معایب اساسی استاکرهای سوار شدنی این است که راننده برای کار کردن با آنها نیاز به مجوز لیفتراک دارد.
4- استاکر کانتربالانس
استاکرهای کانتربالانس از وزن متعادل برای توزیع بار استفاده میکنند. این امر به آنها امکان میدهد تا در راهروهای باریکتری نسبت به استاکر دستی پهن مورد استفاده قرار بگیرند، زیرا چنگالهای خارج از بدنه ندارند. آنها همچنین قادرند با چنگالهای جلویی پالتهای استاندارد را بلند کنند. استاکرهایکانتر بالانس بیشترین طول را دارند و این به دلیل وزن متعادل است که منجر به ایجاد یک دایره چرخش بیشتری نسبت به دیگر استاکرها میشود. استاکر کانتربالانس دارای بالاترین دکل بلندکننده است که از 2642میلیمتر تا 5817 میلیمتر میباشد.
5- استاکر استاندارد
این استاکر از از پاهایی که زیر چنگال قرار میگیرند برای توزیع وزن بار استفاده میکند. این همچنین به آنها امکان میدهد تا همزمان دو پالت را بلند کند. آنها را برای کارهایی که بلند کردن و حمل پالت مورد نیاز است ایدهآل هستند. یک عیب اساسی آنها این است که چون پاها زیر چنگال هستند، فقط قادر به بلند کردن پالتهای بدون ته هستند. این استاکرها برای کارهای سطح متوسط طراحی شدهاند و قابلیت بالا بردن از ارتفاع 1845 میلیمتر تا 4255 میلیمتر را دارند.
استاکر دستی
استاکرهای دستی برای استفاده ایدهآل نیستند زیرا ارتفاع بالابری بسیار محدودی دارند و عملکرد آنها بسیار کند است. فقط برای بلند کردن عمومی با حجم کم توصیه میشود.
مزایای استاکر
- اپراتورها برای کار با استاکر به مجوز لیفتراک نیاز ندارند مگر در مدل سوار شدنی. اما باید از کلیه کنترلها و روشهای ایمنی همراه با کسب مجوز از شرکت خود برای کار با تجهیزات آگاه باشند.
- هزینه مقدماتی پایین در مقایسه با سایر تجهیزات حمل و نقل مواد
- آلودگی هوا ایجاد نمیکنند و سرو صدایی ندارند. آنها برای کار با مواد در داخل ساختمان ایدهآل هستند. آنها همچنین نیاز کمتری به انرژی دارند و بنابراین انتشار کربن کمتری هم دارند.
- بسیار مانورپذیر و بنابراین قادر به کار در فضاهای فشرده همراه با کمک به افزایش ظرفیت انبار.
- دید بهتر اپراتور به دلیل اندازه کوچکتر، اپراتورها هنگام اداره بار دید بهتری دارند.