قطعات یدکی لیفتراک
ارسال شده در: 1399/12/04 - 10:50 توسط: کاس زاده

قطعات یدکی لیفتراک

لیفتراک

لیفتراک ماشینی است دارای یک دکل، شاخک و ملحقات که با توجه به نوع فعالیت برای ترابری، جابجایی و انبارکردن بارها در اشکال و ظرفیت‌های مختلف طراحی و ساخته می‌شود و متناسب با نوع کار و محیط از سوخت‌های فسیلی، گاز یا برق استفاده می‌کند.

 لیفتراک چیست؟

لیفتراک ماشینی مدرن است که در اشکال مختلف و برای بالابری، جابجایی و انبار کردن انواع مختلفی از بار استفاده می شوند. نوع عمل در لیفتراک براساس قاعده دو وزنه بالانس شده روی یک محور است که کاملا روبه روی یکدیگر و در جهت مخالف قرار دارند و در حقیقت، همان اصل حاکم بر عمل الاکلنگ در لیفتراک صادق است.یعنی با داشتن یک نقطه تکیه گاه که در لیفتراک همان چرخ های جلویی اند، بار قرار داده شده روی شاخک ها توسط وزن لیفتراک بالانس می شوند و بدین ترتیب بار پس از برقراری تعادل به کمک نیروی متحرکه موتور لیفتراک جابه جا می شود.

اگر لیفتراک کاملا در وضعیت مناسب قرار گیرند، دستگاه تعادل داشته و از پایداری بالایی برخوردار است اما اگر به هر دلیلی پایداری از بین برود هر لحظه احتمال واژگونی آن وجود دارد. اکثر کارخانجاتی که لیفتراک ها را تولید می کنند تلاش کرده اند تا بر پایداری آن ها افزوده تا سطح ایمنی بالاتر رود.یک لیفتراک معمولی از اجزای لیفتراک زیر تشکیل شده است.




تاریخچه لیفتراک

شکل فعلی و مدرن لیفتراک های امروزی از اواسط قرن نوزده تا قرن بیستم میلادی به تدریج تکامل یافته است.

در سال 1906 شرکت راه آهن پنسیلوانیا اولین لیفتراک الکتریکی را برای حمل بار مسافرین قطار به کاربرد.

در سال 1917 شرکت کلارک در آمریکا استفاده از تراکتور و لیفتراک را در کارخانه خود آغاز کرد.

در سال 1919 شرکت Tow motor Company و Yale و در سال 1920 هم شرکت Towne Manufacturing وارد بازار لیفتراک در آمریکا شدند.

در طول دهه های 1920 و 1930 استفاده از این نوع ماشین بسیار افزایش یافت.

در زمان جنگ جهانی دوم و بعد از آن روش های کاراتری برای انبارداری در انبارهای بزرگ شکل گرفت و انبارها به لیفتراک های با قدرت مانور بالا و ظرفیت های بیشتر نیاز پیدا کردند و این نیاز باعث ارائه مدل های جدید لیفتراک در بازار شد.

در سال 1956 شرکت تویوتا اولین لیفتراک خود با سری LA را در ژاپن ارائه کرد و در سال 1967 اولین لیفتراک تویوتا در آمریکا به فروش رسید.

در سال ۱۹۰۶ میلادی شرکت راه آهن پنسیلوانیای آمریکا، از سکو های کاری که با باتری کار می کرد و روی کامیون نصب شده بود برای جا به جایی بار در ایستگاه های راه آهن استفاده می کرد. در جنگ جهانی اول پیشرفت های قابل ملاحظه ای برای جا به جایی تجهیزات جنگی و ادوات نظامی صورت پذیرفت زیرا به دلیل جنگ و در نتیجه کاهش شدید نیروی انسانی، ضرورت ساخت و تولید انواع مختلف تجهیزات جا به جایی بار و مواد، بیش از پیش نمایان شد. در سال ۱۹۱۷ شرکت امریکایی کلارک (CLARK) طراحی، ساخت و استفاده از تراکتورهای مشابه لیفتراک را در کارخانه هایش به اجرا درآورد و در سال ۱۹۲۰ اولین لیفتراک ها توسط دو شرکت YALE و TOW MOTOR ساخته و به بازار معرفی شد.







در بین سالهای ۱۹۳۰-۱۹۲۰ توسعه و بهبود مستمر در ساخت و استفاده از لیفتراک شتاب بیشتری گرفت و با شروع جنگ جهانی دوم به اوج خود رسید. در طول جنگ، روش های موثر بیشتری برای انبار کردن مواد و بارها توسط لیفتراک ها ابداع گردید.

انبارهای بزرگتر و جدیدتر، نیازمند لیفترک هایی بودند که قابلیت مانور و حرکت بیشتری داشته و بتواند بارهای سنگین تر و بزرگتری را در ارتفاع بیشتر و با ایمنی بالاتر در کمترین زمان ممکن جا به جا کنند. ازاین رو صنعت ساخت لیفتراک در آن سال ها دیگر بار دستخوش دگرگونی شد تا پاسخگوی نیازهای جدید بازار شود.

از اواسط قرن نوزدهم تا امروز پیشرفت های زیادی در صنعت لیفتراک سازی صورت گرفته و لیفتراک های مدرن با قابلیت های فراوان طراحی و ساخته شده اند. امروزه نیز شرکت های بزرگ لیفتراک سازی مشغول پژوهش برای ساخت لیفتراک هایی هستند که علاوه بر داشتن قابلیت های فراوان، از لحاظ ایمنی مناسب تر بوده و با محیط زیست هم سازگارتر باشند.

امروزه لیفتراک ها در انواع و ظرفیت های گوناگون با لاستیک های توپر (Solid Tire) و لاستیک های بادی (Penumatik Tire) برای کاربردهای مختلف در صنایعی مانند بنادر و کشتی سازی، صنایع فلزی، صنایع ساختمانی، کارگاه های تولیدی، انبارها و .. ساخته می شوند.

اولین لیفتراک تویوتا که در آمریکا فروخته شد.

این ماشین دارای یک دکل، شاخک و الحاقیات است که با توجه به نوع فعالیت آن‌ها در انبار کردن بار، حمل‌ونقل و جابجایی طراحی و ساخته می‌شود.

 اجزای تشکیل دهنده لیفتراک


اجزای تشکیل دهنده و قطعات اصلی لیفتراک شامل موارد زیر است :

  A * بدنه لیفتراک :

این قسمت اساس دستگاه است که از دکل، محور، چرخ، وزنه ی تعادل، حفاظ بالایی و منبع انرژی تشکیل شده است. این قسمت ممکن است دارای مخزن سوخت و مایع هیدرولیک که در هنگام مونتاژ دستگاه به آنها اضافه می شود.

 B* وزنه ی تعادل :

این بخش وزنه ای(حجم) است که در پشت قاب لیفتراک قرار گرفته است. هدف از قرار دادن این وسیله، به تعادل درآوردن لیفتراک در هنگام بالا بردن اجسام است. در لیفتراک های برقی باتری های سربی اسیدی به عنوان وزنه ی تعادل نیز انجام وظیفه می کنند.

  C* اتاقک :

قسمتی است که شامل یک صندلی برای اپراتور لیفتراک می باشد که شامل: پدالهای کنترل، فرمان، اهرم و داشبورد است که امکان خوانش را برای اپراتور فراهم می آورد.

D* حفاظ بالایی :

یک سقف فلزی است که توسط میله هایی در هر زاویه حمایت می شود و برای محافظت از اپراتور در مقابل افتادن چیزی تعبیه شده است. در برخی لیفتراک ها حفاظ بالایی (گارد) در هنگام مونتاژ لیفتراک تعبیه می شود.

  E * منبع انرژی :

این قسمت ممکن است یک موتور احتراق داخلی باشد که توسط گاز LP ، CNG، سوخت گازوئیلی یا دیزلی کار می کند. انرژی موتورهای لیفتراک توسط باتری و یا سوخت سلولی حمایت می شوند. موتور الکتریکی در لیفتراک های نوع DC و AC استفاده می شود.

  F* سیلندرهایی برای خم کردن :

سیلندر هیدرولیکی در بدنه و دکل لیفتراک نصب شده اند. سیلندرهایی برای خم کردن در قسمت دکل های جلویی و عقبی برای کمک به موتور در حین بالا بردن اجسام نصب شده است.

  J* دکل :

یک قطعه ی عمودی است که وظیفه ی بالا و پائین آوردن اجسام را انجام می دهند که از یک ریل به هم پیوسته تشکیل شده است که پایداری جانبی را فراهم می کند. این ریلهای به هم پیوسته ممکن است دارای رولر و یا بوشینگ باشند. دکل به صورت هیدرولیکی کار می کند و مستقیما توسط یک یا چند سیلندر هیدرولیک حرکت می کند. این قطعه ممکن است به بدنه ی اصلی و یا محور جلو نصب شده باشد. انواع مختلف کانتینرهای دکل به لیفتراک اجازه می دهد بدون افزایش وزن کمی بالا رود. این برای زمانی که بخواهیم پالت هایی را جابه جا کنیم مفید است.

  H* گارد :

این قسمت یک بخش ضمیمه شده برای شاخک ها می باشد و یا ضمیمه ی فایلهای دیگر می باشد. این بر روی لیفتراک نصب شده است و و ریلهای دکلها را به وسیله ی زنجیرها و یا اتصال مستقیم به سیلندرهای هیدرولیک حرکت می دهد. مانند دکلها گارد نیز ممکن است دارای رولر و یا بوشینگ برای حرکت به سمت دکل ریلهای به هم پیوسته باشد.

  I* الحاقی :

این قسمت دارای مکانیزمی است که به گارد وصل شده است و به طور موقت و یا دائم برای حفظ تعادل بار مناسب می باشد. برخی از این الحاقی ها شامل سایدشفت، فایل پیوست اسلیپ شیفت ، گیره های حمل مقوا، گیره های چند منظوره، روتاتورها و … می باشد.

  K*  چرخ :

برای فضاهای بسته مانند انبار از تایر سولید و برای فضاهای باز از تایر پنوماتیک استفاده می شود.

کاربرد لیفتراک

استفاده از این وسیله در محل‌هایی که ساخت‌ و ساز بیشتر است کاربرد ویژه‌ای دارد زیرا این دستگاه به‌راحتی می‌تواند مصالح و وسایل ساختمانی را بلند کرده و به هرجایی منتقل کند.

در انبارها به‌راحتی و در سطوح وسیع می‌توانند وسایل را جابه‌جا کنند.

شاخک‌های این وسیله می‌توانند بالاتر از خود لیفتراک بالا برود و وسایل را در بالاترین سطح وسایل دیگر قرار دهند و به همین دلیل به‌آسانی می‌توانند برای بارگیری کامیون‌ها از این وسیله استفاده کرد.




دسته بندی لیفتراک ها
حمل بار تا 3 تن
حمل بار از 3 تا 4 تن
حمل بار از 4 تا 6 تن
حمل بار از 6 تا 9 تن
حمل بار از 9 تن به بالا

استفاده از لیفتراک ها در صنعت قوانین و مقررات مخصوصی دارد که هم توسط کارخانه سازنده و هم توسط استانداردهای بین المللی و کارفرماها وضع می شوند.



انواع لیفتراک بر حسب نوع موتور

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های لیفتراک، موتور لیفتراک است که تأمین‌کننده قدرت و گشتاور لازم برای کارکرد لیفتراک هست.

امروزه در لیفتراک‌ها از انواع مختلف سوخت برای به کار انداختن موتور آن استفاده می‌شود.دیزل، بنزین، گاز و بنزین و نیروی الکتریکی از مهم‌ترین آن‌های می‌باشند. سوخت این ماشین به محل مورد استفاده آن بستگی دارد که معمولاً برقی، فسیلی و یا گازی است.

دیزل

لیفتراک‌های دیزل جهت استفاده در محیط‌های باز ایده آل هستند زیرا بخار اگزوز و ذرات دیزل در فضای باز پراکنده‌شده و مسائل زیست‌محیطی و بهداشتی و ایمنی را که ممکن است در داخل ساختمان اتفاق بیفتد را در برنمی‌گیرد.

با این‌ وجود، کاتالیزورها و تصفیه‌کننده‌های اگزوز می‌توانند انتشار گازهای مضر را کاهش داده و لیفتراک‌ها را برای استفاده در محیط‌های بسته نیز قابل‌استفاده کنند.

موتورهای دیزلی کارایی بیشتری نسبت به موتورهای LPG (گازسوز) دارند. مخزن سوخت 50 لیتری یک لیفتراک دیزل از کپسول گاز 18 کیلوگرمی یک لیفتراک گازی راندمان بیشتری دارد.

گشتاور بالاتر یکی دیگر از مزایای لیفتراک‌های دیزل نسبت به گازسوز است که آن را در سراشیبی‌ها و انجام امور سنگین قدرتمندتر میکند.

انواع مختلفی از این نوع لیفتراک در تناژهای 2، 3، 5، 7، 10، 15 تن و … وجود دارد.

معایب لیفتراک دیزل :

پر سروصدا هستند و گازهای خروجی می‌تواند برای بعضی افراد دارای بیماری‌های خاص مضر باشد. همچنین در صورت استفاده در محیط‌های بسته ممکن است آلارم های دود را فعال نماید.

اندازه بزرگ آن‌ها بدان معنی است که به فضای بیشتر برای کار نیاز دارند اما این مسئله معمولاً در هنگام استفاده در محیط‌های باز مشکلی به وجود نمی‌آورد.

قیمت اولیه آن‌ها کمتر از لیفتراک برقی است اما معمولاً کمی بیشتر از یک دستگاه دوگانه‌سوز قیمت دارند. هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها ازلیفتراک الکتریکی بیشتر، اما از یک لیفتراک دوگانه‌سوز کمتر است.

توان بالابری (تن) نوع لاستیک اصناف مورداستفاده لینک محصول
2 تن بادی – توپر مواد پلیمری تماس بگیرید
3 تن بادی – توپر کاشی و سرامیک تماس بگیرید
5 تن بادی – توپر چوب تماس بگیرید
7 تن بادی – توپر فولاد – چوب تماس بگیرید
10 تن بادی – توپر پتروشیمی تماس بگیرید
15 تن بادی – توپر پتروشیمی تماس بگیرید
20 تن بادی – توپر بنادر و کشتیرانی تماس بگیرید
30 تن بادی – توپر بنادر و کشتیرانی تماس بگیرید
40 تن بادی – توپر بنادر و کشتیرانی تماس بگیرید




دوگانه‌سوز (گاز LPG و بنزین)

لیفتراک‌های LPG (گاز مایع) به دلیل قیمت‌گذاری رقابتی و مناسب بودن برای استفاده در محیط‌های باز و بسته و راحتی کارکرد، بسیار محبوب هستند.

موتور این لیفتراک‌ها مشتقی از همان موتور دوگانه‌سوز مورداستفاده در خودروها هستند که درنتیجه قطعات به‌راحتی در قیمت‌های مناسبی در دسترس هستند.

لیفتراک LPG از دیزلی‌ها بی‌صداتر هستند و بخار اگزوز آن‌ها نسبت به دیزلی آلایندگی بسیار کمتری دارد.

کاتالیزور اگزوز در دماهای بالا عملکرد بهتری نسبت به لیفتراک‌های دیزلی دارد.

سرعت جابجایی، میزان شتاب و سرعت بالابری زیاد لیفتراک دوگانه‌سوز جای رقابتی برای دیگر انواع لیفتراک باقی نمی‌گذارد.

معایب لیفتراک دوگانه‌سوز :

درحالی‌که قیمت آن‌ها از دیگر مدل‌ها ارزان‌تر است، نگهداری و همچنین هزینه سوخت بالاتری دارند.

همانند لیفتراک‌های دیزل باید برای سرویس زمستانه از ضدیخ استفاده شود.

توان بالابری (تن) نوع لاستیک اصناف مورداستفاده لینک محصول
2 تن بادی صنف شیمیایی تماس بگیرید
3 تن بادی مواد غذایی تماس بگیرید
5 تن بادی خودروسازی تماس بگیرید


لیفتراک برقی (الکتریکی)
معایب لیفتراک برقی :
کارکرد لیفتراک برقی در مناطق شرجی هنوز هم یک مسئله است زیرا آب‌وهوای مرطوب باعث مشکلاتی در سیم‌کشی و قطعات الکتریکی می‌شود.
انواع لیفتراک برقی
لیفتراک 3 چرخ 2 تن بادی مواد غذایی – سردخانه ها تماس بگیرید
رول گیر یکی از الحاقیه های لیفتراک است که همانطور که از اسمش مشخص است طوری طراحی شده که دارای دو بازوی بزرگ برای گرفتن
این رولگیر های لیفتراک این قابلیت را دارند که بصورت 360° چرخش داشته باشند.
عدل گیر الحاقیه ای از لیفتراک است که توانایی جابه جایی بارهایی که به شکل عدل می باشد کارایی دارد.
ساید شیفت میتواند به صرفه جویی زمان جهت انجام وظایف لیفتراک کمک شایانی نماید.
Block Clamps یا همان بلوک گیر یکی از الحاقیاتی است که بر روی لیفتراک ها قابلیت نصب را دارد و از این دستگاه برای بلند کردن بلوک ها استفاده می شود.
دسته بندی لیفتراک ها بر اساس برند آنها
قبل از استارت و روشن نمودن لیفتراک، بایستی مراحل زیر در خصوص بررسی چگونگی وضعیت لیفتراک را مورد توجه قرار دهیم:
در صورتی که از لیفتراک گازی استفاده می‌شود از سلامتی سیلندرهای گاز و شیلنگهای مربوطه قبل از استارت زدن باید اطمینان حاصل کرد.

دسته بندی کسب و کار: ماشین آلات بارگیری

اطلاعات تماس و نشانی‌ها

مسئول پاسخگویی:

کاس زاده

شماره موبایل:

نشانی:

شهر:تهران در استان تهران

آگهی های مرتبط

clickMe برای سفارش تبلیغات کلیک کنید...